Van de tuinschouwcommissie: Woensdag 11 oktober hebben wij weer een tuinschouw uitgevoerd en tijdens het rondkijken waren we weer erg trots op wat onze leden creëren van hun percelen en wat we samen als vereniging voor elkaar krijgen! We zagen percelen met prachtige productieve gewassen en tuinen met weelderig bloeiende bloemen.
Wat doet een tuinschouw nou echt?
Natuurlijk kwamen we ook weleens een perceel tegen waar het de tuinder wat tegenzat of waar iemand de laatste tijd (vaak met goede reden) niet veel heeft getuinierd. Wij snappen ook wel dat je als mens niet elk seizoen even productief bent of niet elke maand even veel tijd of energie heeft. Daarom hebben wij als tuinschouwcommissie een beleid voor de keuring waarin we daar ook wel rekening mee houden. Tijdens een schouw lopen wij letterlijk een rondje door het tuinpark en inspecteren de tuinen bijvoorbeeld op of er activiteit op de tuin is (zien we tekenen van snoeiwerk, aanplanting, oogsten of onderhoud aan paden of eventuele constructies) en wordt onkruid gewied of bijgehouden(gras is oké als je het maar maait zodat het niet bloeit en uitzaait naar je buren en sommige kruiden als winde en distels willen we als vereniging graag zo kort en zo weinig mogelijk zien). Blijkt nou dat een tuin toch veel mankeert dan gaan we het lid eerst attenderen op de gebreken met een ‘opmerking’. Dit gaat altijd via de mail en hiermee verzoeken we je om aan de slag te gaan met wat ons opviel. Hier krijg je dan altijd 3 weken de tijd voor. We staan altijd open voor repliek en denken graag mee over een oplossing of hoe we diegene kunnen helpen! Sinds kort is er een Whatsapp-groep waar leden onderling kunnen overleggen, tips en planten delen maar ook elkaar om hulp vragen. Meer over dit onderwerp later in de volgende alinea. Nadat iemand een officiële waarschuwing krijgt heeft diegene drie weken de tijd de tuin op orde te krijgen. Blijkt bij de volgende schouw dat het nog niet goed is, zijn we wel gedwongen om het lid te royeren.
Zit jij nou zelf op dit punt en twijfel je of het goed komt? Mail ons of spreek ons even aan op de tuin en dan kijken en denken we graag met je mee om het op orde te krijgen en je royement te voorkomen.
Whatsapp-community Tuinvereniging het Noorden.
Sinds afgelopen zomer is er een Whatsapp-community opgezet om tuinders ook buiten de toevallige ontmoetingen op de tuin een mogelijkheid te geven met elkaar te communiceren. De community is vrijblijvend en heeft 3 verschillende Whatsapp-groepen waarvan jij zelf kan kiezen in welke je wilt stappen. Er is eentje om met elkaar te kletsen over je tuin of bijvoorbeeld om hulp te vragen als je extra handen nodig hebt. Ook zijn er een groep waar je planten kan aanbieden en een waarin je media kan delen over tuinieren (bijvoorbeeld Youtube-links of documenten). Er komt een QR-code te hangen bij het bulletinboard vooraan op het park maar je kan ook de QR-code hieronder gebruiken om erin te komen. Scan de code door in je Whatsapp-app rechtsboven op de drie stipjes te klikken en vervolgens op ‘instellingen’, dan zie je rechtsboven een knopje met drie vierkantjes wat al een beetje op een QR-code lijkt. Druk hierop en dan op ‘Code scannen’ en scan de code hieronder of een keer op het bord. Gezellig!
Communicatie via de community op Whatsapp is nooit officiële communicatie van het bestuur of de tuinschouwcommissie. Dat zal via de mail blijven. Ga je geen gebruik maken van deze Whatsapp-groepen, zal je dus ook geen belangrijke mededelingen missen!