Online lezing Zelf paddenstoelen kweken

Op 1 december houdt de Velt-afdeling Groningen (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) om 20:00 uur een online lezing over paddenstoelen. Paddenstoelen zijn overal te vinden, maar niet alle paddenstoelen zijn eetbaar en lekker. Gelukkig kunnen sommige soorten zelfs veilig in de eigen tuin gekweekt worden! Paddenstoelen zijn rijk aan mineralen, caloriearm en een uitstekend eiwit-alternatief voor vlees. Voor het kweken van paddenstoelen is weinig ruimte, maar wel wat geduld en een schaduwrijk, vochtig plekje nodig.

Pip Gilmore van het bedrijf Groene Takken zal naast achtergrondinformatie over wilde paddenstoelen vooral het kweken van paddenstoelen in de eigen tuin en het zelf enten van  een boomstam met shii-take-broed uit de doeken doen. De lezing is dus heel praktijkgericht.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor alleen de lezing, maar kunnen ook kiezen voor de lezing met materiaal, een al geënte shii-take-stam die volgend voorjaar vrucht kan dragen. Erg leuk, want daardoor wordt de inhoud van de lezing direct heel tastbaar.

Voor Velt-leden is de lezing gratis, niet-leden betalen 2 euro. Voor de prijzen voor een shiitake-stam gecombineerd met het volgen van de lezing, kijk op https://beweegt.velt.be/groningen/

Opgave tot 27 november voor lezing plus geënte stam, tot 30 november voor alleen de lezing bij Gerie Ebeltjes via gerie_crum@hotmail.com met vermelding van evt. lidmaatschapsnummer en de eventuele shii-takestam-bestelling. Je ontvangt dan een inlogcode voor de lezing en de rekening.